Off-season tortut – jopa isä osaa

Munkkien paistosta kertovan jutun jälkeen sain pari vinkkiä lukijoilta. Öljyn lämpötilan mittaamiseen kuulemma käy kuin käykin kinkunpaistomittari. En ole ihan varma lähteen luotettavuudesta, mutta toisaalta sama henkilö on myös mitannut saunamme lämpötilaa kinkkumittarilla, joten asiantuntemusta löytyy. Kinkkumittari ja sauna, mainio yhdistelmä.

Toinen vinkki oli, että sokerointi onnistuu hyvin kun laittaa munkit ja sokerit pussiin ja heiluttelee.

Tänään illalla leivotaan tyttären kanssa uunijäätelöä. Olen aina jotenkin vieroksunut tätä ruokalajia, kun jotenkin uuni ja jäätelö eivät mun päässä sovi samaan muottiin. Mutta resepti (lasten leivontakirjasta) näytti helpolta, joten kokeillaan.

Ennen sitä muutama sana joulutortuista. Jos jokin leivontajuttu on varma nakki myös peukalo keskellä kämmentä olevalle isälle, niin se on tämä. Ja pienillä nikseillä saadaan perustuotteesta vähän ylväämpi versio ja suosio on taattu.

Normaalin tähtitortun sijaan kannattaa kokeilla näitä kukkamallisia. Myllyn paras neuvoo videolla näppärästi miten näitä tehdään. On jopa helpompaa kuin tavallinen torttu ja varmasti parempaa, kun näissä ei ole kuivia sakaroita vaan kaikki taikina on lähempänä hilloa. Ja varmasti herättää huomiota.

Torttuen suhteen on muistettava vain pari asiaa: 1) Älä leivo jäistä taikinaa (huomioi sulatus) 2) älä leivo liian sulaa taikinaa ja 3) taittele ensin ja laita hillo päälle. Intuitiivisesti tuntuisi luontevalta laittaa hillo alle ja käyttää sitä ikään kuin liimana. Mutta tosiasiassa riski tortun auki levähtämiseen on paljon suurempi jos hillo on alla.

Yksi kommentti artikkeliin ”Off-season tortut – jopa isä osaa

  1. Päivitysilmoitus: Hardcore – Isoäidin perunajauhokakku – Isä leipoo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s