Munkkeja – mutta miten mitataan lämpötila?

Tänään leivotan munkkeja uudenvuoden juhlien vieraille. Muistaakseni en ole koskaan tehnyt, joten reseptin osalta lähdetään ihan nollasta liikkeelle. Googlella varmaan löytyy joku hyvä. Sen verran on näppituntumaa asiasta, että taikina on todennäköisesti pullataikinan tapainen. Joten kohotus tulee taas olemaan ratkaisevassa roolissa.

Tärkeää on myös öljyn lämpötila. Se onkin varmaan prosessin hankalin asia. Öljyn pitäisi olla 180 astetta, mutta millä sen mittaa? Mietin, voisiko kinkun paistossa käytettyä mittaria käyttää? Veikkaan, että ei. Kuumemittarin skaala loppuu myös kesken. Joissain paikoissa on ohjeistettu käyttämään leivän palaa testaamaan öljyn oikea kuumuus. Mutta millaiseksi sen leipäpalan pitäisi muuttua?

Kiire alkaa olla käsillä, kun vieraat tulevat 1,5 tunnin päästä. Ainakin kardemumma ja erikoisruokavalioiden vaatima voi ja maito puuttuvat. Kauppareissun lisäksi pitää siivota ja kohotus vaatii määrittelemättömän ajan. Vessan pesu on onneksi näppärä limittää pullan leipomisen lomaan 🙂

Osa raaka-aineista jo hankittu.

Yksi kommentti artikkeliin ”Munkkeja – mutta miten mitataan lämpötila?

  1. Päivitysilmoitus: Bebe-leivokset, suosikkiherkkuni – Isä leipoo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s